vineri, 29 februarie 2008

De ce am nevoie de creearea unui mediu de testare?

Daca crezi ca dand dublu click pe fisierul PhP tzi-l va rula Sitemul tau de operare te inseli.
Daca doresti sa verifici ce ai creat in PhP ai nevoie de un server ca sa interpretze functia(ile) din pagina PhP. Nici windosul, nici linux, nici Mac, nici Solaris nu-tzi ruleaza scripturile in Php decat pritr-un mediu virtual.
Ai nevoie de urmatoarele programe:
-un server, fie vreo versiune de APACHE sau fie IIS
-PhP
Pentru lucru cu baze de date mai ai nevoie shi de un program de tip SQL(recomand MySQL). SQl-ul il las pe mai incolo, ca deocamdata inca ma mai documentez despre el, nu am inca o viziune completa. Si momentan nu cred ca e necesar instalarea shi setarea acestuia.

In urmatorul articol o sa discut despre instalarea si setarea acestuia

2 comentarii:

Anonim spunea...

p39, pe noua, mai pui?

DAcs spunea...

uitasem sa specific ca exista Xampp. Cei de la apachefriends s-au gandit de ceva vreme sa vina cu o solutie care sa simplifice lucrurile si au scos xampp. Xampp este un pachet ce include atat motorul de lucru, baza de date cat si serverul la un loc. Instaland xampp si bifand sa instaleze si Mysql cu Apache face posibila crearea unui mediu de creere, testare si rulare a paginilor php. Eu recomand ca xampp sa ruleze pe linux(ubuntu sau mandriva, dar poate rula si pe alte OS de tip UNIX). Daca folosesti windows n-ar fi un impediment, ca exista versiuni ale xampp si pt windows.