vineri, 29 februarie 2008

De ce sa tzii seama cand alegi un editor PhP.

In general editoarele care suporta Php suporta shi alte extensii, de la C++ la html, Java, unele chiar la .EXE
Cand itzi alegi un editor de scris coduri, uita-te sa vezi daca are in primul rand o numerotare a randurilor(sunt unele editoare, cu plata, care itzi spun randul unde ai scris o eroare) si daca poate salva in format Php. Ar fi necesar daca editorul ales are un cod de culori pentru fiecare tip de element al functiei(asta chiar ajuta mult in editare si invatzare a php-ului.
Alta facilitate ce poate fi oferita de catre un editor este sa-tzi inchida el automat parantezele(rotunde, patrate, acolade). Mai potzi gasi facilitatzi precum introducerea unor scripturi automat de catre editor, sau care itzi da sugestii despre ce ar trebui sa faci(adica itzi zice unde trebuie sa inchizi paranteza, sau sa incepit aliniat nou).
Eu recomand Notepad++ ca program gratuit, si dreamweaver insotzit de fireworks ca programe cu plata. Pentru Mac am auzit de BBEdit shi de TextMate, dar incearca TextWrangler.
In finalul acestui articol te sfatuiesc sa ai grija sa nu uitzi sa pui vreun apostrof, sa nu neglijezi aranjarea scriptului, aliniatele sau alte lucruri ce pot sa-tzi scape din ochi. Exista programe care itzi sugereaza un alt script(potzi cauta pe un motor de cautara free comparing scripts program). Dupa mine, WinMerge (http://winmerge.sourceforge.net) e suficient de util in verificarea erorilor din scripturi.

In articolul urmator o sa explic cum se seteaza un mediu de testare pe PC-ul tau

Niciun comentariu: