vineri, 29 februarie 2008

Uneltele necesare creerii shi testarii sitului

Daca ai fost motivat sa-tzi realizezi situl in PhP, trebuie sa stii ca ai nevoie de nishte unelte pentru a-l realiza. In urmatoarele randuri o sa-tzi explic cum setezi pentru windows aceast server virtual. Unele din programe sunt gratuite. Numa' sa nu uitzi sa verifici daca hosterul accepta format PhP(cam totzi acepta, dar asigura-te de asta mai intai).
Deci, in primul rand ai nevoie de un editor(eu recomand notepad++ deoareca are multe utilizari, si nu are o interfatza prea complexa, precum alte programe carora nu doresc sa le fac reclama shi costa shi bani),iar in al doilea rand ai nevoie de un server capabil sa-tzi descifreze ce-ai scris in editor.
Ce o sa explic eu despre PhP e suportat de versiuniile 5+(e posibil sa fie shi de ultimele versiuni ce se incepeau cu 4). Ce o sa te rog eu pe tine, e sa verfici daca hosterul suporta PhP5. Deschide editorul, shi scrie pe primul rand urmatorul script:

Salveaza-l cu extensie de PhP, shi da-i un nume de gen checkversion.PhP. Apoi intra in el sa vezi ce numar scrie(daca itzi scrie ceva de gen "Parse error" inseamna ce serverul descifreaza PhP, dar ai scris scriptul gresit)

Niciun comentariu: